Parketeur KSO
BW Design
 
© parketeur.nl

Mozaiekvloer

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Een mozaiek parketvloer is een vloer die bestaat uit vierkante blokjes van 16 x 16 cm, waarvan elk blokje weer bestaat uit een 7 tal latjes. Deze parketsoort wordt geleverd in matjes van 32 x 64 cm,welke direct op het beton, of bij houten ondervloeren of ongelijke betonvloeren op een spaanplaat ondervloer verlijmd worden. Dit is een uitermate solide parketsoort, die veelvuldig in openbare ruimtes, bijv. dansscholen, kantines en vergaderzalen wordt toegepast.

Nadat het parket op het beton is verlijmd volgt dezelfde procedure als bij strokenvloeren. Kan na geschuurd en gevoegd te zijn afgewerkt worden in de lak, was of olie. Het is een betrekkelijk goedkope parketsoort omdat het gemaakt wordt uit die delen van het hout waar andere vormen wat betreft afmeting niet meer uit geproduceerd kunnen worden.
Prijsindicatie: vanaf € 65.- compleet gelegd excl. randafwerking.

Strokenvloer

top

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Een strokenvloer is een parketvloer die bestaat uit losse tapisstroken, die allemaal gelijmd en gespijkerd worden, waarna tijdens het schuren de spijkergaatjes gestopt worden. Door de vloer diagonaal of in de lengte te leggen kan optisch een andere indruk van de kamer verkregen worden. Hierna kan de vloer met lak of olie of olie + was worden afgewerkt.

Eventueel monteren wij ook holle plinten voor het er achter leggen van snoeren alsmede afdeklatten als afwerking langs de muren. Prijsindicatie: vanaf 81.23 per m2.

Visgraatvloer

top

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Visgraatvloeren zijn in principe hetzelfde als strokenvloeren alleen met het verschil dat de houten deeltjes allemaal dezelfde maat hebben en in een visgraatpatroon worden gelegd. Ook deze vloer wordt gespijkerd en gelijmd op een 12 mm spaanplaat ondervloer, welke op het beton is verlijmd.
De houten deeltjes zijn leverbaar in verschillende afmetingen en kunnen zowel als enkel- alswel dubbelvisgraat worden gelegd. 

De vloer aan de zijkanten worden afgewerkt met een z.g. enkele of dubbele band en bies, hetgeen een heel klassieke uitstraling geeft. Er zijn nog enige legvormen mogelijk zoals o.a. de Hongaarse Punt. Prijsindicatie compleet gelegd excl. plinten en afdeklatten vanaf € 99.- per m2.

Lamelparket

top

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Lamelparket is een kant en klaar parket met een toplaag van echt hout. De vloer wordt zwevend gelegd op een dampdichte ondervloer.
Een lamelvloer is een uit drie lagen opgebouwde parketvloer. De toplaag bestaat uit hardhout en de middenlaag meestal uit vuren strookjes die haaks op de toplaag worden gelijmd. De onderlaag is een contra-laag en meestal van vurenhout gelijmd in de lengterichting van de toplaag.
Deze drie lagen worden onder hoge druk tot een geheel samengeperst. Daarna worden de delen van veer en groef voorzien, waardoor ze eenvoudig te leggen te zijn.

De toplaag wordt meestal afgewerkt met 5 slijtvaste laklagen en is van echt hardhout met een karakteristieke nerf en warme uitstraling.
Tegenwoordig worden veel lamelsoorten ook geleverd, afgewerkt met olie. Is bij uitstek geschikt voor het leggen in appartementen en huurwoningen waar niet op de beton-ondervloer verlijmd mag of kan worden. In appartementen dient wel een geluid-isolerende ondervloer te worden aangebracht.

Planchetvloer

top

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Planchetten-vloeren zijn vloeren die opgebouwd zijn uit parketplankjes, welke alleen verlijmd worden op een tevoren op de betonvloer aangebrachte 12 mm spaanplaat ondervloer. Deze plankjes hebben een dikte van 10 mm.

Het bijzondere ervan is dat de lengte gelijk is aan 5 x de breedte, zodat daardoor allerlei patronen kunnen worden gemaakt, blokpatronen, L-vormige patronen welke zowel recht als diagonaal kunnen worden gelegd. Ook zijn visgraatpatronen mogelijk zowel enkele visgraat alswel dubbele. Prijsindicatie: vanaf € 75.- per m2 compleet gelegd excl. randafwerking.

Laminaatvloer

top

Laminaatvloeren zijn losliggende vloeren (op een vochtwerende ondervloer) die bestaan uit een tussenlaag van HDF of MDF, waarop een fotoprint is aangebracht alsmede een zeer sterke kunststof toplaag. Deze speciaal ontwikkelde toplaag biedt een hoge weerstand tegen krassen, is slijtvast en is geschikt voor intensief gebruik.

Laminaat is bijzonder geschikt voor het leggen in appartementen en huurwoningen waar niet op het beton mag of kan worden verlijmd. In appartementen dient wel een geluidwerende ondervloer te worden aangebracht. Let wel goed op wat voor laminaat u koopt, er zijn verschillende kwaliteiten te koop met elk een eigen toepassing en prijskaartje.

Bourgognevloer

top

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Bourgognevloeren zijn in principe TAPIS-vloeren, dat wil zeggen gespijkerd en gelijmd op tevoren op het beton verlijmd 12 mm spaanplaat. Het leggen is dezelfde procedure als strokenvloeren alleen met het verschil dat de houtdelen een dikte hebben van 7 of 9,5 mm en dat zij in verschillende breedtes en verschillende lengtes leverbaar zijn. Verkrijgbaar zijn breedtes van 9, 11, 13, 14 en 16 cm. Het bijzondere aan die delen is dat zij aan de zijkanten zijn voorzien van een afgeschuind kantje (de vellingkant) wat als het gelegd is het effect geeft van een "plankenvloer" echter zonder de bekende problemen van die plankenvloeren.(eventueel ook verkrijgbaar zonder vellingkant).

Deze vloeren zijn leverbaar in wisselende breedtes en wisselende lengtes, alsmede in vaste breedte. Afwerking is mogelijk gelakt, geimpregneerd en in de was gezet alsmede geolied en eventueel daarna in de was gezet. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in bijna alle gangbare houtsoorten. Prijsindicatie: compleet gelegd vanaf € 90.30 per m2 Maple vanaf € 118.- excl. randafwerking.